Hälsosam hy från insidan och ut

Eftersom vi är galna i smink så läser vi gärna mycket bloggar som handlar om hur man får hyn att se härligt frisk ut med hjälp av smink. Smink är verkligen fantastiskt och med rätt produkter kan man se precis så där härlig och frisk ut utan att man behöver göra skada på huden. Även om smink av bra kvalitet inte behöver vara dåligt för huden så är det så klart allra bäst om man kan jobba för att få en naturligt frisk hy. Drömmen är ju att få huden att se frisk ut för att den är det, inte för att man täckt över bristerna. Här följer några saker vi tycker man kan tänka på för att göra sig själv och sin hy frisk över tiden. Många av kosttipsen kan ta sin tid innan det ger resultat. Att försöka skynda på en hälsosam livsstil är aldrig rätt, den ska finnas där alltid, varje dag.

Zink

Zink är ett mycket viktigt ämne för vår kropps kollagenproduktion. Kollagenet är nödvändigt för att huden ska kunna läkas och återgenereras på ett bra sätt.

Genom att äta livsmedel som är rika på zink så tillför man detta viktiga ämnen till kroppen. Zinket kan inte lagras över tid så det gäller att man har en hälsosam diet där zink ingår. Zink finns i riklig mängd i exempelvis spenat och pumpa. Zinket återfinns också in många frön, bönor och nötter såsom exempelvis kidneybönor, sesamfrön, kikärtor och solrosfrön.

Zink kan förebygga förekomst av rynkor och genom att tillföra det regelbundet så kan man proaktivt skjuta upp hudens åldrande till viss mån. Det ska också sägas att brist på zink i kroppen kan ställa till med besvär såsom akne och eksem.

Nyttiga fettsyror

Nyttiga fettsyror är ett måste för att vi och vår hud ska må ok. Omega 3-fettsyror är särskilt välgörande för vår känsliga hud. Denna fettsyra motverkar att huden blir inflammerad, irriterad och röd.

Omega 3 kan användas för att behandla exempelvis finnar, eksem, psoriasis med mera. Det bästa av allt är att man kan inta denna fettsyra förebyggande för att motverka nämnda problem men även för att ge huden näring som på lång sikt gör den mer elastisk och mer frisk.

Hur gör man då för att få i sig tillräckligt med omega 3? Självklart finns det tillskott att köpa för att man ska kunna tillgodogöra sig av oljans goda egenskaper. Vi fördrar dock att man äter råvaror där råvaran finns naturligt. Genom att äta en bra och varierad kost behöver man egentligen inte köpa till några tillskott alls. Omega 3 finns i stora mängder naturligt i oljor såsom kokosolja, avokadoolja, gurkörtsolja och hampaolja.

Te

Det finns mängder av teer som är bra för hälsan. Dessa hälsoteer kan tillföra oss nyttiga ämnen som vår kropp behöver. Teer kan också verka genom att de rensar ur gifter från vår kropp. Genom att dricka rätt sorts te så kan toxiner följa med teet ut helt naturligt när man kissar. Det som är så bra är också att det inte behöver vara några avancerade eller dyra teer. Visste du exempelvis grönt te har dessa goda egenskaper?

Blåbär

Så här i augusti vill vi passa på att slå ett slag för blåbär. Just nu finns det mängder av blåbär att plocka i de svenska skogarna, helt gratis. Blåbär är ett sådant kraftfullt litet bär att det borde få betydligt mycket mer uppmärksamhet än det faktiskt får.

Blåbär har en anmärkningsvärt hög halt av flera olika vitaminer. Exempelvis finns det stora mängder C- och E-vitamin lagrat i det blåa bäret. Genom att äta bäret direkt, eller exempelvis genom att göra blåbärssoppa så får du del av dessa vitaminer. Blåbär är även rikt på järn och magnesium. Här finns också antioxidanter som är riktigt bra för hyn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *